Nieuws

UPDATE Coronavirus

18 Maart 2020

Maatregelen in ons vastgoedkantoor naar aanleiding van de bestrijding van het Coronavirus. UPDATE van 18/03/2020

Lees meer

Vlaming bouwt steeds energiezuiniger

05 Maart 2020

De Vlaming bouwt steeds energiezuiniger. Hij investeert volop in energiebesparing en grijpt gretig naar de beschikbare premies. Dat deelden Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) en het Vlaams Energieagentschap mee tijdens de opening van Batibouw op Brussels Expo.

Lees meer

Belg investeerde het afgelopen jaar massaal in vastgoed.

20 Februari 2020

De Belg investeerde het afgelopen jaar massaal in vastgoed. Zo blijkt uit het jaarverslag van de Nationale Bank van België (NBB). De Nationale Bank blijft de banken echter aanmanen tot voorzichtigheid bij het verstrekken van woonkredieten.

Lees meer

Aandachtspunten bij het meeverkopen van roerend goed

21 Januari 2020

Bij de aankoop van een woning komen soms ook roerende goederen kijken. Het gebeurt bijvoorbeeld dat de koper (delen van) het interieur overneemt. Dat heeft fiscale consequenties, inzonderheid voor de verschuldigde registratiebelastingen. Zorgvuldig het onderscheid maken tussen wat onroerend of roerend is, zal veelal belangrijk zijn.

Lees meer

Strengere energie-eisen voor nieuwbouw vanaf 1 januari 2020

07 Januari 2020

Wie een nieuw huis bouwt in Vlaanderen, moet vanaf 1 januari rekening houden met strengere energie-eisen. Het maximale E-peil wordt verlaagd van E40 naar E35. Daarnaast is sinds de jaarwisseling het energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht bij de verkoop of verhuur van 'kleine niet-residentiële eenheden.

Lees meer

Woonbonus verdwijnt vanaf 1 januari

01 Oktober 2019

Wie plannen heeft om een woning te kopen, zet er best vaart achter. Een van de maatregelen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is de afschaffing van de woonbonus op 1 januari. Op de woonbonus kwam kritiek omdat de maatregel de woningprijzen de hoogte in zou jagen en vooral al vermogende mensen ervan zouden profiteren.

Lees meer

Verplicht asbestattest goedgekeurd in Vlaams Parlement

04 April 2019

 

Het Vlaams Parlement heeft het ontwerpdecreet rond Milieubeleid goedgekeurd, dat tot een versnelde asbestafbouw moet leiden. Bij de verkoop van een gebouw wordt een asbestattest verplicht.

Lees meer

Huizen voor het eerst in vijf jaar echt duurder geworden.

24 Januari 2019

 

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in België is vorig jaar met bijna 5 procent gestegen, tot 251.584 euro. “De eerste betekenisvolle groei in vijf jaar”, zo zegt de notarissenfederatie. Het aantal vastgoedtransacties bereikte een nieuw record.

Lees meer

Vlaams woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

20 December 2018

In Vlaanderen zal op 1 januari 2019 het Vlaams Woninghuurdecreet van kracht worden op alle huurcontracten die vanaf die datum worden gesloten.

Lees meer

Uw vastgoedmakelaar digitaliseert

11 December 2018

Binnenkort krijgt u van uw vastgoedmakelaar niet alleen de sleutel van uw nieuwe woonst, maar geeft hij u ook een digitale sleutel voor de toegang tot uw persoonlijk vastgoeddossier. ”Minder bricks, meer clicks, dat is de toekomst van de vastgoedmakelaars."

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons