Nieuws

Vlaming wil betonstop, maar níet kleiner wonen

18 Oktober 2018

De Vlaming en z’n baksteen. Het leest als het begin van een goed verhaal, maar dat is het niet. 7 op de 10 willen niet kleiner wonen, al is 66% wel vóór de betonstop. Moeilijk te verzoenen cijfers. “We moeten compact wonen. Dat is niet hetzelfde als wonen in een konijnenhok”, zegt de Vlaamse Bouwmeester.

Lees meer

Zondag 22 april 2018 OPEN KIJKMOMENT in VILLA VERDE, Felix d'Hoopstraat 1

06 April 2018

Naar aanleiding van Nieuwbouwzondag op 22 april, nodigen wij u graag uit een bezoekje te brengen aan het nieuwbouwproject VILLA VERDE, waar u een kijkje kan nemen in de laatst beschikbare appartementen.

Lees meer

Visie Vlaams Bouwmeester vindt draagvlak binnen vastgoedsector

12 December 2017

Minder open ruimte innemen en compacter gaan wonen. Dat is de boodschap die we vanuit alle hoeken te horen krijgen én de essentie van het nieuwe Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV), ook wel de ‘betonstop’ genoemd. Ook Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck is een vurig pleitbezorger van de zogenaamde ‘verdichting’.

Lees meer

"Stel de aankoop van een woning niet langer uit"

09 November 2017

Wie voldoende geld heeft en toch van plan was een huis te kopen, stelt die aankoop best niet langer uit, zeggen verschillende vastgoedexperts en economen. Zowel de woningprijzen als de rente zitten in stijgende lijn.

Lees meer

'Een woning schatten is geen exacte wetenschap'

07 September 2017

 

Volgens de jongste editie van de Notarisbarometer zijn de vastgoedprijzen het voorbije kwartaal weer gestegen. Ongetwijfeld interessante statistieken voor de vastgoedsector, maar kopers en verkopers houden daar het beste niet te veel rekening mee. Zulke algemene cijfers zeggen niets over de waarde van hun specifieke woning aldus H. Tanghe van Vinta

Lees meer

CD&V wil nieuwe regelgeving rond medehuur en overlijden van de huurder

14 Maart 2017

Het contract van een huurder die overlijdt, moet sneller ontbonden kunnen worden. Dat willen meerderheidspartijen CD&V en N-VA in de nieuwe versie van de huurwet die vorige week besproken werd in de Commissie Wonen van het Vlaams Parlement. Ook CIB Vlaanderen was aanwezig om er de visie van de sector te geven.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons