Nieuws

Woonbonus verdwijnt vanaf 1 januari

01 Oktober 2019

Wie plannen heeft om een woning te kopen, zet er best vaart achter. Een van de maatregelen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is de afschaffing van de woonbonus op 1 januari. Op de woonbonus kwam kritiek omdat de maatregel de woningprijzen de hoogte in zou jagen en vooral al vermogende mensen ervan zouden profiteren.

Lees meer

Verplicht asbestattest goedgekeurd in Vlaams Parlement

04 April 2019

 

Het Vlaams Parlement heeft het ontwerpdecreet rond Milieubeleid goedgekeurd, dat tot een versnelde asbestafbouw moet leiden. Bij de verkoop van een gebouw wordt een asbestattest verplicht.

Lees meer

Huizen voor het eerst in vijf jaar echt duurder geworden.

24 Januari 2019

 

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in België is vorig jaar met bijna 5 procent gestegen, tot 251.584 euro. “De eerste betekenisvolle groei in vijf jaar”, zo zegt de notarissenfederatie. Het aantal vastgoedtransacties bereikte een nieuw record.

Lees meer

Vlaams woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

20 December 2018

In Vlaanderen zal op 1 januari 2019 het Vlaams Woninghuurdecreet van kracht worden op alle huurcontracten die vanaf die datum worden gesloten.

Lees meer

Uw vastgoedmakelaar digitaliseert

11 December 2018

Binnenkort krijgt u van uw vastgoedmakelaar niet alleen de sleutel van uw nieuwe woonst, maar geeft hij u ook een digitale sleutel voor de toegang tot uw persoonlijk vastgoeddossier. ”Minder bricks, meer clicks, dat is de toekomst van de vastgoedmakelaars."

Lees meer

Vlaming wil betonstop, maar níet kleiner wonen

18 Oktober 2018

De Vlaming en z’n baksteen. Het leest als het begin van een goed verhaal, maar dat is het niet. 7 op de 10 willen niet kleiner wonen, al is 66% wel vóór de betonstop. Moeilijk te verzoenen cijfers. “We moeten compact wonen. Dat is niet hetzelfde als wonen in een konijnenhok”, zegt de Vlaamse Bouwmeester.

Lees meer

Zondag 22 april 2018 OPEN KIJKMOMENT in VILLA VERDE, Felix d'Hoopstraat 1

06 April 2018

Naar aanleiding van Nieuwbouwzondag op 22 april, nodigen wij u graag uit een bezoekje te brengen aan het nieuwbouwproject VILLA VERDE, waar u een kijkje kan nemen in de laatst beschikbare appartementen.

Lees meer

Visie Vlaams Bouwmeester vindt draagvlak binnen vastgoedsector

12 December 2017

Minder open ruimte innemen en compacter gaan wonen. Dat is de boodschap die we vanuit alle hoeken te horen krijgen én de essentie van het nieuwe Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV), ook wel de ‘betonstop’ genoemd. Ook Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck is een vurig pleitbezorger van de zogenaamde ‘verdichting’.

Lees meer

"Stel de aankoop van een woning niet langer uit"

09 November 2017

Wie voldoende geld heeft en toch van plan was een huis te kopen, stelt die aankoop best niet langer uit, zeggen verschillende vastgoedexperts en economen. Zowel de woningprijzen als de rente zitten in stijgende lijn.

Lees meer

'Een woning schatten is geen exacte wetenschap'

07 September 2017

 

Volgens de jongste editie van de Notarisbarometer zijn de vastgoedprijzen het voorbije kwartaal weer gestegen. Ongetwijfeld interessante statistieken voor de vastgoedsector, maar kopers en verkopers houden daar het beste niet te veel rekening mee. Zulke algemene cijfers zeggen niets over de waarde van hun specifieke woning aldus H. Tanghe van Vinta

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons