Nieuws

'Een woning schatten is geen exacte wetenschap'

07 September 2017

 

Volgens de jongste editie van de Notarisbarometer zijn de vastgoedprijzen het voorbije kwartaal weer gestegen. Ongetwijfeld interessante statistieken voor de vastgoedsector, maar kopers en verkopers houden daar het beste niet te veel rekening mee. Zulke algemene cijfers zeggen niets over de waarde van hun specifieke woning aldus H. Tanghe van Vinta

Lees meer

Nog steeds veel verkavelingen, maar kavels worden kleiner.

05 Mei 2017

In 2015 werden ruim 2.340 verkavelingsaanvragen goedgekeurd, dat is vergelijkbaar met het jaar ervoor. Er wordt dus nog altijd evenveel verkaveld en gebouwd, maar opvallend is dat het tegenwoordig over kleinere kavels en kleinere huizen gaat.

Lees meer

Zorgeloos erven van oma en opa

10 April 2017

Niemand heeft er een probleem mee dat grootouders hun kleinkinderen nu en dan een zakcentje toestoppen. Maar als ze grote bedragen willen schenken of nalaten, mogen ze hun kinderen niet over het hoofd zien. Als de ouders van de kleinkinderen nog leven, hebben zij recht op een deel van de nalatenschap.

Lees meer

CD&V wil nieuwe regelgeving rond medehuur en overlijden van de huurder

14 Maart 2017

Het contract van een huurder die overlijdt, moet sneller ontbonden kunnen worden. Dat willen meerderheidspartijen CD&V en N-VA in de nieuwe versie van de huurwet die vorige week besproken werd in de Commissie Wonen van het Vlaams Parlement. Ook CIB Vlaanderen was aanwezig om er de visie van de sector te geven.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons